Як повністю відкрити смак Sheridans
В Ірландії та Шотландії давні традиції створення елітного алкоголю. Вони століттями розробляють найкращі рецепти віскі та лікерів, відомі навіть в королівських домах. Проте шалений інтерес викликає наймолодший представник когорти ірландських лікерів, який вигадали всього лише в 1995 році.
Різновиди лікеру Sheridans
Лікер на вершковій основі моментально злетів на найвищі рядки рейтингів. Справа у вишуканому вершковому смаку, високій якості та ретельно продуманій рекламній кампанії. Лише його елегантна пляшка, аналогів якій не було до цього моменту, приваблює погляд одразу до Sheridans. Пропонують два основні різновиди:
- Класичний. Головна частина має витончений смак кави та шоколаду, які змішані в ідеальній пропорції. Саме цей рецепт став запорукою успіху.
- Ягідний. Для цього різновиду зібрали букет різноманітних ягід — малина, ожина, вишня. Чудова суміш яскравих смаків.
Обидва різновиди доповнюють стандартним вершковим лікером, який і стає родзинкою напою. Смак Шеріданс грає в напівтонах, тому кавово-вершкова версія досі є лідером продажів у більшості країн і заслужила безліч винагород. Ягідний варіант не здобув такого потужного визнання, проте теж популярний.
Як краще вживати Шеріданс
Для посиденьок під чарку ароматного лікеру розроблений цілий ритуал, як часто буває з елітними напоями. Експерти ретельно пропрацьовують кожну дрібницю, щоб поціновувачі могли насолодитись усіма нюансами смаку. Щоб букет дійсно був повний, потрібно впевнитись в оригінальності напою та купувати його в надійних місцях, наприклад, на сайті MAUDAU. Деякі поради з правильної подачі напою:
- лікер повинен бути температури 22–24 градуси, на відміну від більшості видів алкоголю, які потребують охолодження;
- чарку варто вибрати невелику, з тонкими стінками, вони ще називаються лікерними;
- наливати краще вздовж стінці, щоб досягнути м'якості та рівномірного розподілу шарів;
- подавати з десертами, фруктами та випічкою.
Наливають одразу з двох пляшок, для надійності вони вже з’єднані між собою. Потім потрібно почекати близько хвилини, щоб напій розшарувався та досяг максимальної естетичності. Найцікавіше в Шеріданс — різноманіття способів вживання навіть без додаткових елементів. Лікер можна просто випити одним духом або смакувати ковтками. Дехто надає перевагу питтю через трубочку, щоб яскравий смак кави та шоколаду перейшов у приємний вершковий післясмак. Також можна просто збовтати його у чарці або пити різні види окремо, роз’єднавши пляшки. Його використовують і в складі різноманітних коктейлів, які постійно винаходять професійні баристи. Існує єдине обмеження — ніяких шипучих чи мінеральних напоїв, як пиво чи шампанське, адже це пошкодить вершкову текстуру.