Як пити віскі Jack Daniel’s
Алкоголь, що випускається під брендом Jack Daniel's, часто називають напоєм поза категорією:
1. По сировині - це бурбон. До його рецептури входить понад 51% дистиляту з кукурудзи.
2. За методом витримки це віскі. Оригінальний букет спирти набувають у результаті 6-річної витримки в обвуглених зсередини бочках з американського дуба.
3. За способом фільтрації – ексклюзивний продукт, аналогів якому немає у світі. Дистиляти пропускають через 3-метровий шар вугілля канадського цукрового клена.
Самі виробники вважали, що сукупність подібностей та відмінностей дозволяє вивести його з усіх категорій. А щоби ще більше відокремити його від класичних видів алкоголю, додали статус географічного походження. Так з'явився тенесійський віскі Джек Деніелс, який сьогодні відомий у всьому світі. Цікава не лише історія появи назви та технологія виробництва. Шанувальники цінують віскі Jack Daniel's за індивідуальний, м'який смак, у якому гармонійно поєднані пряні, солодкуватие ноти з карамельними та ванільними відтінками, акцентами солоду, жита, цитрусів. Але щоб повною мірою розкрити букет, потрібно дотримуватися деяких рекомендацій щодо дегустації віскі Джек Деніелс.
Подання віскі Jack Daniel's у чистому вигляді
Якщо ви вперше пробуєте теннесійський віскі, оцініть його чистий букет без добавок:
1. Рекомендована температура подачі Джека Деніелса - 18-21 °C. Якщо напій дуже теплий, відчуватиметься спиртуозність. Якщо температура подачі нижча, ноти букета не повністю розкриваються.
2. Розливають віскі у широкі скляні товстостінні склянки з товстим дном. У такій тарі напій довше зберігатиме оптимальну температуру. Наповнення склянки – на одну третину. Купити посуд для подачі Джека Деніелса можна в маркеті корисних штук Maudau.
3. Ідеальний час подачі - до їжі як аперитив, після їжі, як дижестив.
П'ють чистий віскі маленькими ковтками, смакуючи. Так алкоголь не обпалює рота, добре розкривається смакова композиція і післясмак.
Джек Деніелс у складі коктейлю
Не всім подобається міцний алкоголь у чистому вигляді. Якщо ви плануєте спробувати Jack Daniel's, але хочете понизити градус, можна розбавити віскі водою без газу, яблучним соком, колою або тоніком у пропорції 1:2. Також можна використовувати колотий років, який поступово танутиме і не тільки підтримуватиме оптимальну температуру напою, але й розбавлятиме його. Є й складніші рецепти коктейлів, які можна приготувати в домашніх умовах. Наприклад, популярним є коктейль «Хрещений батько». Для його приготування наповніть коктейльну склянку колотою кригою. Додайте по 35 мл віскі та Амаретто. Пийте, не розмішуючи, щоби смакові нюанси цих напоїв розкривалися поступово.